Návod na domácí léčbu a regeneraci nemocných zubů

Alue K. Loskotová.

Pár jednoduchých triků vám zajistí, aby vaše zuby byly trvale zdravé (Aluska.org)

Každý z nás někdy v průběhu života zažije citlivý, zkažený, nebo ulomený zub. Nikdo už nám však neřekne, jak tyto problémy přirozeně léčit, nebo jak jim přecházet. Doktoři a zubní hygieničky jen krčí rameny a vykládají, že to máte genetické a že už se to zachránit nedá… Ti slušní vám alespoň ukážou, jak správně na zubní hygienu, aby se vaše problémy nezhoršovaly tak rychle, nebo aby alespoň odešel zánět dásní, který je způsobený právě špatným čištěním. Přesto se nám stále vykládá, že maše medicína je na špičkové úrovni. To mi vždycky hne žlučí, když to někde slyším, nebo čtu. Tak proč nemáme všichni dokonalé zuby?

Dnešní článek čerpá z rad ruského spisovatele Borise Vasiljeviče Bolotova, který se intenzivně zabývá opravou lidského organismu.


Boris Vasiljevič Bolotov, biolog, fyzik, chemik. Autor více než 600 vynálezů a patentů. Je vědecky zdokumentováno, že Boris Bolotov pomohl zregenerovat mnohým lidem nejen nové zuby, ale i celé zničené orgány.

Bohužel ne všechny Borisovy rady jsou ještě dnes plně použitelné, vzhledem k tomu že se částečně orientuje na mořské produkty. Silně znečištěné radioaktivní moře a mořské produkty už dnes bohužel nejsou součástí zdravého jídelníčku, jsou naopak při konzumaci nebezpečné a měli bychom se jim pečlivě vyhýbat. Můžeme si za to sami, když zacházíme s přírodou, jakoby byla plastový sáček na jedno použití. Mějte toto na paměti při čtení rad a zařiďte se podle svého nejlepšího vědomí. Přesto zde uvedu i rady spojené s mořem.

Divoká zvířata mají obvykle kvalitní rezervy, proto mají tendenci umírat se zdravými zuby. Mořské ryby nemají se zuby problémy téměř žádné. To však už neplatí pro domácí psy a kočky, kteří jsou krmeni komerční hotovou stravou. Zubní kazy jsou totiž kromě špatné hygieny způsobeny i nevhodným jídlem, proto se našim domácím miláčkům kazí zuby jako nám, zatímco v přírodě mají jejich příbuzní o mnoho lepší chrup.
Existuje mnoho důkazů, které ukazují, že i domorodé kmeny, které začaly přecházet na moderní zpracovanou stravu (vyznačuje se zejména přemírou sacharidů), začali mít najednou zubní kazy, které při tradičním stravování neměli a u jejich dětí se najednou začaly objevovat zakrněné čelisti, křivě rostlé zuby a další vývojové vady. Je to vysvětlené například i v přednášce doktorky Elekové, kterou jsem zde nedávno dávala.

Není to náhoda, že mořské ryby nemají zubní kaz. Zuby se totiž formují v elektrolytu mořské vody, která je ideální médium pro vytvoření krystalického dentinu. Zuby zvířat by byly perfektně zdravé, kdyby neustále držela v ústech mořskou vodu nebo sůl, což je však nemožné. U člověka, který neví jak moc je pro jeho zuby sůl důležitá, se zuby kazí ještě rychleji – kvůli kurdějím, zubnímu kazu a dalším nemocem.

Obecně se dá každému doporučit vyplachování úst slanou vodou
Pokud si denně vypláchnete ústa na noc slanou vodou, vaše zuby se nebudou kazit. Dokonce i když z vašich zubů zůstanou jen kořeny, tak některé kořeny vypadnou samy, zatímco jiné se za několik let podaří vyléčit.

Nejzajímavější na tom je, že s touto metodou péče o ústa začíná růst nová generace zubů. Boris se osobně setkal se staršími lidmi (asi 75 let), u kterých se objevily třetí zuby. Na základě těchto zkušeností říká, že ztracené zuby znovu dorostou a jejich růst může být aktivován u každého.


Aby se zabránilo zubnímu kazu, Boris Bolotov dále doporučuje:

1. Odkyselit organismus za pomoci enzymů kostivalu, a slaniskovými rostlinami (formy, které obvykle žijí na slaných půdách, tj. solných bažinách).

2. Pijte kvas ze šišek, nebo z kůry přímořských borovic, mechu z pobřežních mořských kamenů, řas a rostlin ze slaných mořských zálivů.

3. Jezte mořské řasy z rodu laminární.

4. Jezte často mořské produkty, jako jsou ryby, chobotnice, krabi a podobně.

5. Pijte kvas z ovoce tomel (kaki, neboli churma), guava a hroznů, přitom do tohoto kvasu přidejte mouku ze zubů prasat, aby potřebné stopové prvky dostával organismus v dostatečném množství.

6. Všechny zeleninové a ovocné šťávy jezte a pijte solené.

7. Jednou měsíčně si opláchněte ústa alkoholovým výluhem z puškvorce (půl šálku puškvorce na 1/2 litru vodky) a do výluhu je potřeba přidat propolis. Tento výluh se dobře vstřebává do tkáně dásní, přitom propolis se dostane do mikroprasklin a zabraňuje množení mikrobů.

Bolest zubů ze studené vody nebo jídla
Toto onemocnění zmizí velmi rychle, pokud si na noc opláchnete ústa silným solným roztokem, nebo si v ústech pravidelně podržíte několik zrn soli. Eliminovat choroby zubů pomáhají plody trnky nebo jiných rostlin s adstringentními vlastnostmi.


První bolest zubů

Při bolesti zubů vám lékař určitě pomůže a zub přestane bolet. Zubař však nebude schopen zabránit onemocnění jiných zubů. I vyléčený zub může znovu a znovu rozbolet, dokud se úplně nerozpadne. Počet stomatologických klinik roste, ale počet onemocnění zubů se nesnižuje, naopak se zvyšuje. Proto se dál nebudeme bavit o tom, jak léčit zuby, ale co dělat, aby se zuby ani neskazily.

Problémy se zuby mívají občas téměř všechna zvířata, býložravci i masožravci. Zuby u moderního člověka bolí téměř v každém věku. Bylo ale vypozorováno, že se zuby nemají žádné problémy pouze zvířata moří a oceánů.
Je to pochopitelné. Materiál zubu není buněčná struktura. Ve skutečnosti jsou zuby vytvořeny z krystalické látky, které je mořská voda příznivým růstovým médiem.
U lidí, kteří jedí hodně slaných ryb, se zuby téměř neničí. Není náhoda, že v Číně si lidé čistí zuby solí a lidé, kteří si opláchnou ústa před spaním slanou vodou, nemají zubní kaz.
Dokonce i když zuby ostře bolí, při oplachování úst silným slaným roztokem bolest často okamžitě ustoupí.

Pokud je bolest zubů spojená s nachlazením, pak ji dobře eliminuje octový výluh z barvínku menšího, nebo kůry z osiky. V půl litru 9% octa naložíme 1/2 šálku listů barvínku, nebo suché staré kůry z osiky a necháme louhovat 2 až 4 dny.

Na určitou chvíli odstraňuje a zmírňuje bolest zubů šťáva ze surového osikového dřeva, která se získává spalováním větve z jednoho konce, například na plynovém sporáku. Jak se jeden konec zahřívá, šťáva se na druhém konci hromadí a kape. Touto šťávou se navlhčují dásně v oblasti nemocného zubu.

Dobře ulevuje od bolesti zubů silný čaj ze šalvěje, heřmánku a srdečníku obecného. Do sklenice vroucí vody přidejte 1 polévkovou lžíci suchých bylin a nechte louhovat 10 – 15 minut. Čaj se pomalu pije a zlehka se jím oplachuje ústní dutina.

Pokud zuby v daný moment nebolí, ale je zde tendence k jejich chorobám, potom je za účelem prevence vhodné opláchnout je terpentýnovou vodou. Na to je třeba 1/2 šálku teplé vody, do které se přidá 10 – 20 kapek borovicového terpentýnu.

Pokud je zub částečně ulomený, pak je dobré k němu na noc připevnit malý kousek kořene kostivalu, nebo puškvorce. Takový mnohonásobný postup někdy umožní vypěstovat z kousku, zub v plné velikosti. Je lepší, pokud je kořen kostivalu solený solným práškem, nebo jemně mletou solí.

Pro zuby je dobré žvýkat pryskyřici z borovice, nebo propolisu. Nejlepší je to dělat po jídle, kdy je dokonce příjemné spolknout hořké sliny. Pamatujte si, že zuby začínají být nemocné až po začátku nemoci kterékoliv části gastrointestinálního traktu. Takže pokud jsou nemocné vaše řezáky, není v pořádku žaludek. Pokud o sobě dávají vědět stoličky, je to signál z dvanáctníku.

Starověcí léčitelé vypozorovali, že pokud se do jídla přidává čerstvá nebo kvašená jeřabina, tak se zubní kaz téměř úplně zastaví. Velmi užitečná je i černá jeřabina – aronie, která se může konzumovat i v čerstvém stavu.

Kromě jeřabiny dobře zpevňují zuby puškvorec, libeček lékařský a kostival obyčejný. Ty se musí žvýkat po malých kouscích před jídlem, nebo před opláchnutím úst vodou s propolisem. Současně se doporučuje přidávat do jídla prášek z mletých zubů zvířat (zejména z prasat), po 1/4 lžíce dvakrát týdně do stravy.

Velmi dobře stimuluje růst zubů enzym připravený z trávy Tomkovice vonné. Do 3 l syrovátky přidejte 1/2 šálku trávy, 1 šálek cukru, 1 čajovou lžičku zakysané smetany. To vše se nechá kvasit alespoň 3 týdny.

Enzym se pak pije před jídlem po 2 – 4 lžících. Na zlepšení kvality enzymu do něj můžete přidat 2 polévkové lžíce prášku ze zubů prasat. Tento prášek, který se rozpouští v enzymech, je činí bohatšími na fluorované mikroelementy, obzvláště potřebné pro zubní sklovinu.


připravila aluška.org 2019

Napsat komentář