S údržbou vaší komerční kuchyně je spousta práce a nákladů. Mít ve výbavě jeden materiál může pomoci v mnoha ohledech. Je to proto, že mezi hlavní výhody zařízení z nerezové oceli je to, že pomáhají šetřit peníze a snadněji udržovat kuchyně čisté.
Přátelské k životnímu prostředí
Nerezová ocel je jedním z nejčastěji používaných zelených materiálů, protože je zcela recyklovatelná. Ve skutečnosti se více než polovina dnes používaného materiálu získává ze šrotu. Nerezová ocel také nevytváří uhlíkovou stopu, čímž ještě více pomáhá chránit životní prostředí.
Pevnost
Nerezová ocel má úžasnou pevnost a pomáhá udržet odolnost zařízení. Není proto divu, že spousta gastro podniků volí nerezové regály, které se neprohýbají a vydří jakýkoliv pracovní nával v kuchyni.
A zatímco některé podniky se mohou přiklánět k pozinkované oceli, z mnoha důvodů se to nedá srovnávat. Pozinkovaná ocel totiž snadno zrezaví, ale nerezová ocel nikoliv. Pokud se nerezová ocel poškrábe, je postižené místo stále odolné proti korozi.
Nerezová ocel poskytuje dokonalou rovnováhu mezi pevností, teplotní odolností a hmotností. Snese i vysoké množství tepla, což dobře funguje v kontaktu s hrnci a pánvemi.
Bezpečnost a čistota
Nerezové pracovní desky se snadno čistí, dezinfikují a jsou sterilní. Díky tomu mohou pomoci komerčním kuchyním vyhnout se pokutám ze strany hygienických kontrol.
Vzhledem k tomu, že jsou odolné vůči korozi, tak nevzniká prostředí vhodné k ukrývání škodlivých patogenů a růstu bakterií. Lidé je tak můžou čistit bez obav z takových problémů, jako jsou bakterie a patogeny.
Nákladově efektivní
Kuchyňské vybavení z nerezové oceli je cenově výhodné. Ano, zpočátku mohou být počáteční náklady vyšší. Ale jeho odolnost znamená, že jej nebude nutné každých pár let vyměňovat, což pomáhá šetřit peníze. Nerezová ocel vám při správné údržbě vydrží i celý život.
Vysoká hodnota při dalším prodeji
Protože má nerezová ocel špičkovou odolnost, zachovává si svou kvalitu po dlouhou dobu. A proto je považována za rozumnou a bezpečnou investici v odvětví potravinářských služeb. I když se lidé v tomto odvětví rozhodnou nerezovou ocel recyklovat, mohou na tom vydělat. Samozřejmě, když své nerezové zařízení prodáte jinému podniku, vyděláte ještě víc.
Závěr
Mít nerezové kuchyňské vybavení je v gastronomii k nezaplacení. Je šetrné k životnímu prostředí, pevné, bezpečné, nákladově efektivní, snadno se čistí a má vysokou hodnotu při dalším prodeji. Mnozí v potravinářském průmyslu vědí, že zařízení z nerezové oceli je životně důležité. A díky tomu je celosvětově jedničkou v prodeji průmyslových kuchyní. A nyní, když si ostatní uvědomují, jak cenné je nerezové kuchyňské vybavení, pravděpodobně jeho prodej poroste ještě více.
Nerezový gastro nábytek se nepoužívá pouze v kuchyni. Výrobky z nerezové oceli jsou také vhodné do různých specializovaných provozoven, jako jsou například laboratoře, nemocnice, výrobní dílny, showroomy či pohřební služby.
Pokud jste domácnost a chystáte se dělat rekonstrukci, tak stavební společnost vám často automaticky doporučí mít alespoň dřez z nerezové oceli. Jste-li domácí kutil a plánujete si svou kuchyň sám zrenovovat, tak můžete například využít služeb společnosti Optimetal s.r.o (Nerez Levně), která na základě vašich požadavků vypracuje návrh na míru pro vaši kuchyň.
Facebook komentáře