Pondělí , 27 března 2023

Kuřecí plátek Caprese

autor: František Hobizal


Výborný, rychlý a originální recept, který každá návštěva opravdu ocení. Tento recept jsem poprvé zkusil, když jsem se dozvěděl, že na návštěvu dorazí kamarádka mé manželky i s manželem. Dozvěděli jsme se to celkem pozdě, takže jsme jednali spíše podle surovin a nakonec se pustili do tohoto receptu.

Kuřecí plátek Capresse (zdroj: www.ukazjakvaris.cz)
Kuřecí plátek Capresse (zdroj: www.ukazjakvaris.cz)

Recept mi přišel příliš jednoduchý, takže jsme skutečně nemysleli, že by na návštěvu nějak zapůsobil. Prostě jsme mysleli, že něco sníme, poklábosíme atp. Opak byl ale pravdou. Večere byla naprosto skvělá, návštěva byla z večeře unešena a koneckonců mi také.

Od té doby jsme recept vařili ještě několikrát a vždy jsme si opravdu pochutnali a navíc jsme zabodovali i u našich dětí - puberťáků.

Ingredience

  • 600 g kuřecích prsou
  • 1 balení mozzarelly
  • 2 větší rajčata
  • čerstvá bazalka
  • čerstvě mletý pepř
  • čerstvě mletá sůl
  • 1 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

Krok1

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a trochu naklepeme.

Krok2

Osolíme a opepříme z obou stran.

Krok3

Na oleji smažíme z každé strany 3 minuty.

Krok4

Osmažené kuřecí prsa předěláme do zapékací mísy, obložíme plátky rajčat a mozzarelly. Okořeníme solí, pepřem a přidáme nakrájenou čerstvou bazalku.

Krok5

Zapékáme v troubě 20 minut při 220 °C.

Další chutné recepty najdete na portále ukazjakvaris.cz

Sdílet článek na sociálních sítích:

O Martin Kirschner

Dříve psal a publikoval články pro Epoch Times. Později se však rozhodl jít svou vlastní cestou a založil VIP Noviny, internetové noviny, které dál šíři poznání, pravdu a tradici.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.