Rajčatovo cizrnové kari s rýží

Rajčatovo cizrnové kari s rýží
Vhodné pro vegany a vegetariány k obědu.

Možná, že jste vegetarián a hledáte recept na jídlo, které vás nejenom nasytí, ale také vám dodá všechny potřebné živiny. Kromě toho vám zde předám jednoduchý recept na Rajčatovo cizrnové kari s rýží, na který použijete základní potraviny, které máte běžně doma a proto z dlouhodobého hlediska věřím, že si toto jídlo zamilujete.

Ingredience

  • olej
  • cibulka
  • česnek
  • kari
  • rajčata
  • kokosové mléko
  • sůl, pepř
  • cizrna
  • koriandr
  • rýže

Příprava

1) Ve velkém rendlíku rozehřejte olej na mírném ohni a opékejte na něm cibuli doměkka (asi 5 minut). Pak vmíchejte česnek a koření kari, nechte minutu rozvonět. Přidejte rajčata, promíchejte vařečkou a zvolna vařte 10 minut.

2) Přilijte kokosové mléko, sůl a pepř. Přiveďte k varu, ztlumte oheň a vařte 10–15 minut, až omáčka zhoustne.

3) Vsypte cizrnu a s rajčaty ještě chvíli vařte na mírném stupni. Posypte koriandrem a podávejte s rýží.

Dobrou chuť.

Sdílet článek na sociálních sítích:

Facebook komentáře

O Martin Kirschner