Středa , 31 května 2023

Recept: Oříškový chléb s mandlovým máslem

Autor: RANDY BOYER.

Tento jemno-chuťový recept na chléb s mandlovým máslem trvá několik sekund, než se složí a několik minut než se upeče, takže je ideální pro rušné dny. Tento chléb se snadno krájí na francouzské toasty a sendviče. Grilujte, opékejte nebo jezte kdykoliv, k snídani, obědu, večeři nebo svačině. Skvěle chutná i s trochou másla a pokapaným medem.

Ingredience:

1 šálek přírodního mandlového másla bez přísad*

4 vejce

1 lžička jedlé sody

špetka soli

*U přírodního ořechového másla často dochází k oddělování oleje, takže sklenici buď skladujte dnem vzhůru, nebo ji pořádně zamíchejte, aby se olej neusazoval.

Pokyny:

Jako bochník

Předehřejte troubu na 163 C. Vyložte chlebovou formu o rozměrech 10 x 20 cm pečicím papírem. Mandlové máslo a vejce šlehejte do hladka. Vmíchejte sůl a jedlou sodu. Těsto nalijte do připravené formy a pečte 30 minut. Chleba je hotový, když do něj můžete šťouchnout prstem a on se odrazí a neklesne, nebo do něj vložíte párátko nebo vidličku, která výjde čistá. Vyjměte z trouby a ochlaďte. Nakrájejte na plátky a zbytek porce zmrazte pro budoucí použití nebo uložte do lednice.

Jako mini samostatný chléb

Předehřejte troubu na 325 F (163 C). Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky na muffiny. Mandlové máslo a vejce šlehejte do hladka. Vmíchejte sůl a jedlou sodu. Těsto nalijte do připravené formy na muffiny a pečte 10 až 12 minut. Chleba je hotový, když do něj můžete šťouchnout prstem a on se odrazí a neklesne, nebo do něj vložíte párátko nebo vidličkukterá výjde čistá. Vyjměte z trouby a ochlaďte. Uchovávejte v mrazáku nebo lednici.

Znovu publikováno z: NaturallySavvy.com

Zdroj: theepochtimes.com

Sdílet článek na sociálních sítích:

Facebook komentáře

O Martin Kirschner

Dříve psal a publikoval články pro Epoch Times. Později se však rozhodl jít svou vlastní cestou a založil VIP Noviny, internetové noviny, které dál šíři poznání, pravdu a tradici.