Recepty: Aglio olio s krevetami

autor: František Hobizal


Krevety jsou mořští korýši, jsou kvalitním zdrojem bílkovin, vitaminů, minerálů. Zároveň jsou nízkokalorické, vhodné při hubnutí a navíc skvěle chutnají.  Jejich příprava je vcelku jednoduchá a můžete zakoupit loupané, neloupané, mražené, čerstvé či konzervované. Krevet je také velké množství druhů, mezi nejoblíbenější se dlouhodobě zařazují krevety tygří a bílonohé.

Aglio olio s krevetami (Zdroj: ukazjakvaris.cz)

Aglio olio s krevetami (Zdroj: ukazjakvaris.cz)

U loupaných krevet trvá doba přípravy cca 3-5 minut, kdy se po obou stranách smaží či grilují na oleji, např. s bylinkami, chilli papričkami, česnekem apod. V těchto korýších se nachází velký obsah vitamínů a minerálů, Např. vitamíny B, hlavně B12, který se stará o správnou funkci mozku a také je dobrý proti únavě. Vitamín B3 má zase pozitivní vliv na paměť. Krevety obsahují také stopové prvky jódu, vápníku a zinku, které příznivě působí na činnost našeho srdce, správnou funkci štítné žlázy, posilují imunitu a zpevňují naše kosti.

V krevetách je jemné velmi chutné světlé maso, obsahující velké množství kvalitních bílkovin. Tyto plody moře se dají připravit na mnoho způsobů a připravené pokrmy jsou velmi chutné, zdravé, lehké a zároveň nízkokalorické a dietní.

Ingredience

  • Celozrne spagety
  • olivový olej
  • česnek
  • chilli paprička
  • citron
  • bylinky:tymián,rozmarýn,bazalka,oregano
  • parmazán
  • krevety
  • bílé suché víno
  • sůl
  • popř

Postup přípravy

Krok 1

Špagety uvaříme a scedíme(ne vše)necháme si po dně vody v hrnci. Mezitím si osmahneme na oliv. Oleji nakrájené 3 česneky na plátky a 1 chilli papričku.

Krok 2

Přidáme bylinky (tymián,oregano,rozmarýn ) a uvařené špagety s trochou vody z nich... přebytečnou vodu vyvaříme a do špaget nastrouháme parmazán. Popřípadě ještě dosolíme.

Krok 3

Krevety osmahneme na oliv. Oleji osolíme opepříme a zakápneme citronem a dcl bílého vína,které necháme vyvařit a máme vše hotovo.

Krok 4

Těstoviny dáme na talíř, posypeme parmazánem ,navrch krevetky a dozdobíme bazalkou. Dobrou chuť.

 

Zdroj: http://www.ukazjakvaris.cz/recipe/aglio-olio-s-krevetami/

Sdílet na sociálních sítích:

Sdílet článek na sociálních sítích:

Napsat komentář