Neděle , 26 března 2023

Zapečené palačinky se slaninou a špenátem

autor: František Hobizal.


Palačinky zná jistě úplně každý. Je to velice oblíbené jídlo nejen u našich dětí, ale i u dospělé populace. Klasické sladké palačinky jsou podávané s různým ovocem, marmeládou nebo tvarohem. Výborné jsou zapečené tvarohové palačinky polité čokoládou.

Zapečené palačinky se špenátem a slaninou (zdroj: ukazjakvaris.cz)
Zapečené palačinky se špenátem a slaninou (zdroj: ukazjakvaris.cz)

My jsme si ale pro Vás připravili palačinky se slaninou a špenátem. Sice se jedná o trochu netradiční způsob, ale o to chutnější. Vyzkoušejte třeba k večeři, jedná se o velmi chutný a rychlý recept . Dobrou chuť.

Ingredience

  • 300 g hladké mouky
  • 500 ml mléka
  • 100 g Eidamu
  • balíček mraženého špenátu
  • 200 g slaniny
  • 6 ks vajec
  • sůl
  • olej
  • pepř

 

Postup přípravy

Krok 1

Nejdříve si usmažíme palačinky. Smícháme mléko, mouku, 4 vejce a sůl a ušlehám vazké tekuté těsto. palačinky smažíme na oleji.

Krok 2

Připravíme si špenátovou náplň ze zmraženého špenátového protlaku, který necháme povolit, ohřejeme se solí, pepřem. Nakonec přidáme jedno vejce, na kousky nakrájenou slaninu a necháme vychladnout.

Krok 3

Studené palačinky plníme směsí, zarolujeme a klademe do zapékací misky. Připravíme si směs z rozšlehaného vejce a strouhaného sýra, kterým vrstvu palačinek zalijeme

Krok 4

Pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 20 minut.

 

http://www.ukazjakvaris.cz/recipe/zapecene-palacinky-se-slaninou-a-spenatem/

Sdílet článek na sociálních sítích:

O Martin Kirschner

Dříve psal a publikoval články pro Epoch Times. Později se však rozhodl jít svou vlastní cestou a založil VIP Noviny, internetové noviny, které dál šíři poznání, pravdu a tradici.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.