autor: František Hobizal.
Blíží se nám doba Vánočních svátků a tak je ten správný čas vyzkoušet i netradiční recepty. Jedním z nich je i naše Vánoční zelňačka, kde se mísí neskutečně mnoho chutí, které k sobě na první pohled moc dobře nejdou (zelí, sušené švestky atp.), ale nakonec vznikne velmi zajímavý a lahodný pokrm.
Tento recept je malinko upraven, ale vychází ze slovenské kapustnice, která se na Slovensku podává na Štědrý den místo rybí polévky. Receptů na tento recept je opravdu hodně, každá rodina má rozhodně ten nejlepší recept. Znáte to :-). Tak vyzkoušejte i Vy.
Ingredience
1 kg kyselého zelí
200-300g uzeného masa
200-300g vepřového masa
hrst sušených hříbků
4 velké stroužky česneku
4 klobásy
1 velká cibule
sušené švestky
bobkový list
10-15g červené papriky
olej
6 kuliček pepře
sůl
Postup přípravy
Krok 1
Na oleji si osmažíme cibulku spolu s 2 stroužky česneku. Přidáme mletou červenou papriku, vepřové maso a klobásu. Vše dobře promícháme a necháme podusit, dokud suroviny nepustí šťávu.
Krok 2
Potom přidáme kysané zelí. Vše dobře promícháme a zalijeme vodou.
Krok3
Do hrnce přidáme i nakrájené uzené maso, houby, švestky a ostatní koření.
Krok 4
Vaříme na mírném ohni, dokud masíčko a zelí nezměknou. Na závěr ještě můžeme dochutit solí a 2 prolisovanými stroužky česneku. Dobrou chuť.
http://www.ukazjakvaris.cz/recipe/vanocni-zelenacka-s-masickem-a-jinymi-dobrotami/
Facebook komentáře