Sobota , 1 dubna 2023

Vánoční zelňačka s masíčkem a jinými dobrotami

autor: František Hobizal.


90816_jidlo_zelnacka-460x262

Blíží se nám doba Vánočních svátků a tak je ten správný čas vyzkoušet i netradiční recepty. Jedním z nich je i naše Vánoční zelňačka, kde se mísí neskutečně mnoho chutí, které k sobě na první pohled moc dobře nejdou (zelí, sušené švestky atp.), ale nakonec vznikne velmi zajímavý a lahodný pokrm.

Tento recept je malinko upraven, ale vychází ze slovenské kapustnice, která se na Slovensku podává na Štědrý den místo rybí polévky. Receptů na tento recept je opravdu hodně, každá rodina má rozhodně ten nejlepší recept. Znáte to :-). Tak vyzkoušejte i Vy.

Ingredience

1 kg kyselého zelí

200-300g uzeného masa

200-300g vepřového masa

hrst sušených hříbků

4 velké stroužky česneku

4 klobásy

1 velká cibule

sušené švestky

bobkový list

10-15g červené papriky

olej

6 kuliček pepře

sůl

Postup přípravy

Krok 1

Na oleji si osmažíme cibulku spolu s 2 stroužky česneku. Přidáme mletou červenou papriku, vepřové maso a klobásu. Vše dobře promícháme a necháme podusit, dokud suroviny nepustí šťávu.

Krok 2

Potom přidáme kysané zelí. Vše dobře promícháme a zalijeme vodou.

Krok3

Do hrnce přidáme i nakrájené uzené maso, houby, švestky a ostatní koření.

Krok 4

Vaříme na mírném ohni, dokud masíčko a zelí nezměknou. Na závěr ještě můžeme dochutit solí a 2 prolisovanými stroužky česneku. Dobrou chuť.

http://www.ukazjakvaris.cz/recipe/vanocni-zelenacka-s-masickem-a-jinymi-dobrotami/

Sdílet článek na sociálních sítích:

O Martin Kirschner

Dříve psal a publikoval články pro Epoch Times. Později se však rozhodl jít svou vlastní cestou a založil VIP Noviny, internetové noviny, které dál šíři poznání, pravdu a tradici.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.