Úterý , 28 března 2023

Grilované medailonky v marinovaných švestkách

autor: František Hobizal.


Grilování zažívá v posledních letech v České republice obrovský rozmach a jeho obliba pravděpodobně ještě poroste. Gril najdete na každé chatě, chalupě nebo i jen zahradě. A každý má samozřejmě ten nejlepší recept. Češi nejčastěji grilují kuřecí maso, vepřové steaky a v poslední době je v oblibě i grilování zeleniny či sýrů.

Grilované medailonky v marinovaných švestkách (zdroj: ukazjakvaris.cz)
Grilované medailonky v marinovaných švestkách (zdroj: ukazjakvaris.cz)

Patříte i Vy mezi ty, kteří si myslí, že jejich grilované maso či jiné oblíbené pochutiny stojí za zmínku? Podělte se o své recepty s ostatními.

Recepty můžete vložit zde: http://www.ukazjakvaris.cz/pridat-recept-ukaz-jak-varis

Jeden takový typ pro Vás:

Grilované medailonky v marinovaných švestkách

Ingredience

  • 4 pěkné, pevné, ale zralé švestky
  • 200 g vepřové panenky
  • 100 ml dezertního vína typu Kagor (nebo portské apod.)
  • 30 g sýru s modrou plísní
  • sůl, pepř podle chuti

Postup přípravy

Krok 1

Švestky rozpůlíme a vyjmeme pecku. Naložíme je do vína a marinujeme alespoň tři hodiny. Pak je vyjmeme, necháme okapat a na grilu opečeme z obou stran asi dvě minuty.

Krok 2

Panenku nakrájíme na špalíčky o tloušťce 3 cm. Lehce je rukou stlačíme a pak do růžova opečeme na grilu. Uložíme do tepla.

Krok 3

Na nahřátý talíř rozložíme švestky, na ně grilované plátky masa, které jen lehce osolíme a posypeme kousky sýra s modrou plísní a nasekanými bylinkami.

http://www.ukazjakvaris.cz/recipe/grilovane-medailonky-v-marinovanych-svestkach/

Sdílet článek na sociálních sítích:

O Martin Kirschner

Dříve psal a publikoval články pro Epoch Times. Později se však rozhodl jít svou vlastní cestou a založil VIP Noviny, internetové noviny, které dál šíři poznání, pravdu a tradici.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.