Recepty: Tiramisu s mascarpone

autor: František Hobizal.


 

Tiramisu s mascarpone (Zdroj: ukazjakvaris.cz)

Tiramisu s mascarpone (Zdroj: ukazjakvaris.cz)

Mascarpone

Mascarpone svou konzistencí připomíná naše pomazánkové máslo, mnoho lidí ale neví, že to je ve skutečnosti jemný, krémový sýr vyráběný ze smetany. Pochází z Lombardie, ale dnes se vyrábí po celé Itálii a začíná být oblíbený i jinde ve světě, zejména jako přísada do dezertů (zejména Tiramisu).Mascarpone je bílé barvy a pokud je čerstvý, tak voní jako smetana. Dnes lze běžně zakoupit i u nás v obchodě, tak vyzkoušejte například tento recept na chutný desert, Tiramisu.

http://www.ukazjakvaris.cz/recipe/tiramisu-s-mascarpone/

Tiramisu s mascarpone

Ingredience
•    1 balíček vanilkový cukr
•    2 lžíce cukr moučka
•    250 g mascarpone
•    2 balíčky dlouhé cukrářské piškoty
•    3 ks vejce
•    1 kelímek smetana ke šlehání
•    NA OZDOBU:
•    holandské kakao

Postup přípravy

Krok 1

Žloutky vyšleháme s mletým cukrem a lžící horké vody do pěny. Poté přidáme mascarpone a ručně vyšleháme v hladký krém.

Krok 2

Šlehačku vyšleháme se lžící vanilkou ovoněného moučkového cukru (nebo s 1 balíčkem vanilkového cukru). Z bílků vyšleháme sníh. Ke žloutkové směsi přidáme bílky a šlehačku a lehounce vymícháme krém.

Krok 3

Formu vyskládáme piškoty. Ty přelijeme vychladlou černou kávou smíchanou s alkoholem (rum, vodka, likér). Piškoty potřeme krémem. Můžeme zasypat kakaem. Dáme další vrstvu piškotů a opět potřeme zbylým krémem. Důkladně zasypeme kakaem.

Krok 4

Tiramisu s mascarpone dáme odležet do lednice alespoň na 12 hodin uležet. Je to potřeba, aby krém dobře ztuhl a držel tvar.

Sdílet na sociálních sítích:

Sdílet článek na sociálních sítích:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •