Když se řekne čínská kuchyně, většině lidí se vybaví kuřecí Kung-Pao, tento tradiční čínský pokrm pochází z provincie Sečuán. Sečuánská kuchyně je vyhlášena nejen po celé Číně, ale také po celém světě, zejména pro svá ostrá jídla. Hlavní přísady do Kung Paa jsou: kuřecí maso, sójová omáčka a arašídy. Toto jídlo je oblíbené zejména pro svou rychlou přípravu. Zkuste si udělat tento tradiční pokrm i u Vás doma.
Ingredience
- 3 lžíce sladšího bílého vína, ideálně rýžového vína saké
- 3 lžíce sójové omáčky
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce solamylu, rozpuštěné ve dvou lžících vody
- 450 g kuřecích prsou, nakrájených na nudličky
- 1–2 lžičky octa
- 2 lžičky tmavého třtinového cukru
- 4 jarní cibulky, nakrájené na třetiny a pak každá tence nasekaná našikmo
- 1 stroužek česneku
- 100–120 g arašídů (nesolených)
- 600 g vařené rýže k podávání
Postup přípravy kuřecí Kung-Pao
Krok 1
Nejprve se pusťte do marinády: smíchejte 1 lžíci vína, 1 lžíci sójové omáčky, 1 lžíci oleje a 1 lžíci solamylu.
Krok 2
Do marinády naložte kuřecí maso tak, aby se v ní obalily všechny kousky.
Krok 3
Přiklopené dejte na půl hodiny do ledničky.
Krok 4
Mezitím udělejte omáčku, v malé míse smíchejte zbylé víno, sójovou omáčku, olej a zbylý solamyl, přidejte ocet a třtinový cukr.
Krok 5
Poté vmíchejte i jarní cibulky, nožem rozmělněný česnek a arašídy.
Krok 6
Kuřecí maso zprudka opečte na pánvi, až zbělá a uvnitř bude propečené, přidejte omáčku. Nechte zhoustnout. Podávejte s rýží.
Facebook komentáře