Recepty: Kuřecí Kung pao

autor: František Hobizal.


Když se řekne čínská kuchyně, většině lidí se vybaví Kung Pao, tento tradiční čínský pokrm pochází z provincie sečuán. Sečuánská kuchyně je vyhlášena nejen po celé Číně, ale také po celém světě, zejména pro svá ostrá jídla. Hlavní přísady do Kung Paa jsou: kuřecí maso, sójová omáčka a arašídy. Toto jídlo je oblíbené zejména pro svou rychlou přípravu. Zkuste si udělat tento tradiční pokrm i u Vás doma.

Kuřecí Kung pao (zdroj: ukazjakvaris.cz)

Kuřecí Kung pao (zdroj: ukazjakvaris.cz)

http://www.ukazjakvaris.cz/recipe/kureci-kung-pao/

Ingredience

  • 3 lžíce sladšího bílého vína, ideálně rýžového vína saké
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce solamylu, rozpuštěné ve dvou lžících vody
  • 450 g kuřecích prsou, nakrájených na nudličky
  • 1–2 lžičky octa
  • 2 lžičky tmavého třtinového cukru
  • 4 jarní cibulky, nakrájené na třetiny a pak každá tence nasekaná našikmo
  • 1 stroužek česneku
  • 100–120 g arašídů (nesolených)
  • 600 g vařené rýže k podávání

Postup přípravy

Krok 1

Nejprve se pusťte do marinády: smíchejte 1 lžíci vína, 1 lžíci sójové omáčky, 1 lžíci oleje a 1 lžíci solamylu.

Krok 2

Do marinády naložte kuřecí maso tak, aby se v ní obalily všechny kousky.

Krok 3

Přiklopené dejte na půl hodiny do ledničky.

Krok 4

Mezitím udělejte omáčku, v malé míse smíchejte zbylé víno, sójovou omáčku, olej a zbylý solamyl, přidejte ocet a třtinový cukr.

Krok 5

Poté vmíchejte i jarní cibulky, nožem rozmělněný česnek a arašídy.

Krok 6

Kuřecí maso zprudka opečte na pánvi, až zbělá a uvnitř bude propečené, přidejte omáčku. Nechte zhoustnout. Podávejte s rýží.

Sdílet na sociálních sítích:

Sdílet článek na sociálních sítích:

Napsat komentář