Recepty: Řecký salát

autor: František Hobizal.


Poměrně oblíbené jsou v našich končinách různé saláty - ať už jako příloha k hlavnímu jídlu, tak i jako lehké hlavní jídlo např. k večeři. V letních a horkých dnech je vhodnou volbou například lehký řecký salát. Příprava takového salátu je velmi jednoduchá a zabere Vám pouze několik minut. Navíc je velmi osvěžující a vhodný i pro ty, kteří si hlídají svou váhu.

Řecký salát (zdroj: ukazjakvaris.cz)

Řecký salát (zdroj: ukazjakvaris.cz)

Ingredience

  • 4 rajčata
  • 1 červená paprika
  • 1 okurka
  • 1 červená cibule, nakrájená na tenké dílky
  • 16 černých oliv
  • 85 g sýru feta, nakrájeného na plátky
  • 4 lžíce řeckého olivového oleje
  • 1 lžička sušeného oregana

 

Postup přípravy

Krok 1

Rajčata omyjte a nakrájejte na větší kusy, červenou papriku omyjte, přepulte, zbavte osemení a nakrájejte na větší kusy, okurku oloupejte, podélně přepulte, zbavte semínek a nakrájejte na velké kousky.

Krok 2

Rajčata, papriku a okurku dejte do větší mísy, přidejte olivy, lehce promíchejte, prokapejte olivovým olejem, zasypte cibulí, přidejte sýr feta a poprašte oreganem.

 

http://www.ukazjakvaris.cz/recipe/recky-salat/

Sdílet na sociálních sítích:

Sdílet článek na sociálních sítích:

Napsat komentář