Sobota , 1 dubna 2023

Těstoviny s lososem

autor: František Hobizal.


Těstoviny (pasta) jsou všeobecně a nutno dodat že právem, považovány za zdravou potravinu. V Itálii jsou těstoviny považovány za národní pokrm, a podle některých zdrojů byly do Itálie dovezeny až z daleké Číny. K velkému rozmachu těstovin došlo v 18. století vynalezením lisu na potraviny, a také ve století dvacátém, kdy se výroba těstovin značně urychlila zavedením elektřiny.

V současné době jsou těstoviny velmi oblíbenou přílohu po celém světě, a to především svou rychlou přípravou a širokému využití. Jsou vhodné jako příloha k různým omáčkám a masu, teplé i studené saláty , dají se plnit (houby, maso, špenát atd.), připravují se z nich slaná i sladká jídla.

Smoked Salmon Penne (tube-shaped pasta) with cappers, tarragon and cheese creamy sauce. Caesar salad and glass of white wine out of focus. Shallow DOF

Těstoviny s lososem

Ingredience

400 g těstovin penne

sůl, pepř

1 lžíce olivového oleje + na pokapání

2 čerstvé filety z lososa

150 g rukoly

1–1,5 kelímku zakysané smetany

kůra z půlky citronu, jemně nastrouhaná

 

Postup přípravy

Krok 1

Penne uvařte v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu.

Krok 2

Mezitím v pánvi s nepřilnavým povrchem rozpalte olivový olej a pak na něm pět minut z každé strany opečte lososa.

Krok 3

Osolte ho a opepřete.

Krok 4

Lehce zchladlého lososa natrhejte na kousky. Penne sceďte, prokapejte olivovým olejem, osolte a smíchejte s rukolou, zakysanou smetanou a citronovou kůrou.

Zdroj: http://www.ukazjakvaris.cz/recipe/testoviny-s-lososem/

Sdílet článek na sociálních sítích:

O Martin Kirschner

Dříve psal a publikoval články pro Epoch Times. Později se však rozhodl jít svou vlastní cestou a založil VIP Noviny, internetové noviny, které dál šíři poznání, pravdu a tradici.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.