Středa , 29 března 2023

Vepřová roláda se sušeným ovocem

autor: František Hobizal.


Masové rolády patří běžně do české kuchyně. Nejčastěji se dělají rolády z kuřecího nebo vepřového masa a plní se nejrůznějšími dalšími ingrediencemi. Zde opravdu záleží pouze na tom, kdo má co rád. Já například v roládě miluji žampióny, anglickou slaninu a sýr Niva. Tyto tři ingredience si do rolády dávám nejčastěji a potom různě doplňuji podle chuti.

My Vám dnes ale roládu nabídneme trochu jinak. Jedná se o kombinaci masa a sušeného ovoce. Především sušené meruňky nebo švestky se skvěle hodí k masu a tato kombinace opravdu uspokojí i mlsné jazýčky. Takže neváhejte a vyzkoušejte roládu malinko netradiční a odlišnou, nebudete litovat :-).

Vepřová roláda se sušeným ovocem (foto: ukazjakvaris.cz)
Vepřová roláda se sušeným ovocem (foto: ukazjakvaris.cz)

Ingredience

150g sušeného ovocem

800g vepřové rolády

1/2 lžičky pepře

1 lžička soli

50g rozinek

1 lžička cukru

2 lžíce strouhanky

2 lžíce másla

2 lžíce sádla

1/4l masového vývaru

1/8l smetany

1 lžička solamylu

 

Postup přípravy

Krok 1

Sušené ovoce namočíme přes noc do 1/4l vody, necháme přejít varem, odkapané pokrájíme na kousky, smícháme s rozinkami, cukrem a strouhankou, rozklepaný plát masa osolíme a opepříme.

Krok 2

Náplň z ovoce dáme doprostřed připraveného plátu masa, pečeni zavineme, omotáme nití a svážeme.

Krok 3

Sádlo zpěníme v pekáči při střední teplotě, maso opečeme a poté zalijeme masovým a ovocným vývarem, přikryté pečeme při střední teplotě, obracíme a poléváme.

Krok 4

Do vypečené šťávy vmícháme smetanu s rozmíchaným solamylem, svaříme, zjemníme čerstvým máslem a omáčku dochutíme.

http://www.ukazjakvaris.cz/recipe/veprova-rolada-se-susenym-ovocem/

Sdílet článek na sociálních sítích:

O Martin Kirschner

Dříve psal a publikoval články pro Epoch Times. Později se však rozhodl jít svou vlastní cestou a založil VIP Noviny, internetové noviny, které dál šíři poznání, pravdu a tradici.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.